نقش مؤثر موزه‌ها در تحقق توسعه پایدار/ تأکید بر روایتگری متناسب با نسل جوان

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: باید تلاش کنیم سواد میراثی و دانش عمومی جامعه را بالا ببریم و متناسب با نسل جوان در موزه‌ها روایتگری کنیم.

به گزارش میراث آریا، علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در مراسم روز گرامیداشت موزه‌ها که عصر امروز -یکشنبه ۲۸ اردیبهشت- به همت کمیته ملی موزه‌ها؛ ایکوم ایران در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، گفت: اگر تدابیر ویژه جهانی برای رویارویی با تغییرات زیست‌محیطی پیش بینی نشود، در آینده شاهد نابودی بسیاری از ذخایر و ثروت‌های فرهنگی هویتی و طبیعی خواهیم بود.

وی افزود: موزه‌ها به عنوان نهادهای فرهنگی و بر پایه رسالتی که برای آنها متصور است؛ می‌توانند در این راستا نقش بسیار مهمی ایفا کنند. موزه‌ها ترسیم کننده تصویری از فرهنگ مبتنی بر ارزشمندترین و ماندگارترین مفاهیم و آثار تاریخی و فرهنگی هستند.

دارابی ادامه داد: معاونت میراث فرهنگی با نگاه به آینده تاکید بر توانمندی موزه‌ها در آموزش و ایجاد نگاه مسئولانه در مواجهه با مشکلات اجتماعی، بحران‌های هویتی و زیست محیطی در عصر کنونی همراستا با شعار تعیین شده جهانی، شعار بومی «موزه ها؛ برای آیندهای پایدار» را برگزیده است. موزه ها بازیگران موثر در تحقق ارکان اصلی توسعه پایدار هستند.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: در دولت چهاردهم معاونت میراث فرهنگی در تدوین برنامه ۵ ساله ادارات کل استانی و ستادی که مبتنی بر سه محور سند چشم‌انداز ۱۰ ساله وزارتخانه، وظایف و مسئولیت‌های مندرج در برنامه هفتم توسعه و همچنین اولویت‌ها و اقتضائات ویژه هر استان صورت گرفت، به ایجاد موزه ها و در ارتقاء کیفی آن‌ها مورد توجه ویژه قرار داده است.

دارابی با تأکید بر اهتمام ویژه در اجرای زنگ بازدید دانش‌آموزان از موزه‌ها در مدارس ادامه داد: باید تلاش کنیم سواد میراثی و دانش عمومی جامعه را بالا ببریم و متناسب با نسل جوان روایتگری کنیم. 

وی در خاتمه با تأکید بر حکمرانی میراث فرهنگی در کشور و ایران به مثابه موزه‌ای بدون سقف یادآور شد: ۲۰۰ موزه در برنامه پنج‌ساله هدف قرار گرفته است تا تعداد موزه‌های ایران به هزار عدد برسد. این موزه‌ها در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها جانمایی شده‌اند. همچنین ارتقاء کیفی موزه‌ها، ایجاد تورهای مجازی، برگزاری نمایشگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی در موزه ها مد نظر بوده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1404022801913
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha